Oldalak

2015. szeptember 25., péntek

Díjat kaptam - Liebster Award | Update

Sziasztok!Noémitől kaptam ezt a díjat, és megtiszteltetésnek éreztem, hogy rám is gondolt. Aztán ma láttam, hogy Lizától is megkaptam a díjat, s szintén nagyon jól esett, hogy ő is gondolt rám! (-:
És pont, mikor kikerült ez a bejegyzés, Vivitől is megkaptam a íjat, így ma frissítem ezt a posztot!

A díjat kapottak feladata:

 •     Megosztanak magukról 10 random dolgot
 •     Válaszolnak a díjat adományozó 10 kérdésére
 •     Kiválaszt 10 blogger/bloggerinát, akinek tovább adja a díjat
 •     És feltesz nekik 10 kérdést.
Nos, akkor nézzük a random dolgokat:
 1. Nem eszem gyümölcsöket. Egyedül mandarint szoktam télen és igen ritkán narancsot vagy citromot, mást semmit. Anyu szerint kiskoromban egyszer a klinikán történt valami..... És azóta nem, de a legtöbbnek a szagát sem bírom. \-:
   
 2. Ami állattól fóbiásan félek: darazsak és méhek.  Sosem csípett meg komolyabban ilyen rovar, csak egy méhecske óvodás koromban, tehát ez valóban fóbia.
 3. A körmeimből talán nem jön le, de "metalhead" vagyok. :-D Imádom a rock, metal zenéket, a sátánista black metalt, hörgős grindcore-t, stb....... Régen nagy fesztiválarc is voltam, sajnos ma már nem igazán, változik az élet.. Ja, és ROCKfesztiválarc, nem egyéb. És ami még ehhez tartozik, ha pl. valahol vagyunk, és szól a "csimbummbumm" zene - ahogy Párom hívja -, szinte reszketek az idegességtől. :-D
 4. Rettenetesen beforduló, magamnak való ember vagyok. Nagyon nehezen nyitok mások felé, nehezen barátkozom. De, ha valaki megteszi felém a kezdő lépést, és érzem a kölcsönös szimpátiát, akkor már könnyen megy a dolog. (-:
 5. Hogy én is írjak a ruházatról.. A kényelem híve vagyok mindenképpen. Pár éve csak fekete ruhákat hordtam, mára ez már változott, színesedem. (-: Volt olyan időszakom, amikor télen-nyáron acélbetétes bakancsot hordtam, ma már csak télen, de olyankor nem vagyok hajlandó pl. csizmát húzni. (-: És magassarkúm sincsen, pedig nagyon tetszik, mert nőies, de nem tudok benne rendesen menni. :-D
   
 6.  Balkezes vagyok. Ezért írom fordítva a (-: smileyt, mert megszoktam valamikor, hogy így írom. Mégis mindig a bal kezemet fényképezem, talán, mert az az okosabbik kezem, és neki kell a rivaldafényben állnia. :-D
 7. Nagyon szeretek olvasni! A kedvenc íróm Stephen King, tőle az összes magyarul megjelent könyvet olvastam. És meg is van, gyűjtöm őket, az nem elég, ha esetleg e-bookban letölteném. A másik gyengém az ifjúsági regények műfaja, a régi Pöttyös és Csíkos sorozatot is gyűjtöm, sajnos az nincs mind meg.
 8. Magam is belefogtam sztorik írásába, van még három ilyen témájú blogom, amik senki sem érdekelnek. :D Talán ezért is rekedtem meg az utolsó ilyen regény írásában..... Van vagy 50 db versem is kb., ezeknek szinte mindnek a halál a témája, mert sajnos csak a rossz hangulatok adnak ihletet. elvileg azért kezdtem el őket írni, mert valamilyen módon ki kellett adnom magamból a felgyűlt szomorúságot. A blogon nem jön át, de rendkívül sötét hangulataim tudnak lenni sajnos.
 9. Tanultam gitározni, nagy példaképem volt és az is Kurt Cobain, mint balkezes gitáros, és az egyik hatalmas kedvenc zenekarom, a Nirvana gitáros-énekese. Barátnőm dobolni tanult, és abban az időben jammeltünk párszor együtt, mert komoly tervünk volt egy rockzenekar alapítása. Egyik helyi banda gitárosa tanított, és az első nap házi feladata az volt: vágjam rövidre a jobb kezem körmeit. :D Hát, azon azóta is rövidebbek, mint az láthattátok is néhány képen.
 10. Kb. 13-15 éve nem nézek tévét, nekem nincs is és nem is érdekel. A filmeket szeretem, de a premierfilmeket, jó horrorfilmeket, sci-fiket.. 
 És akkor először Noémi kérdéseire válaszolok, mivel tőle kaptam előbb a díjat:

Mi a kedvenc ünneped? Miért?
Talán a május elseje, lehet hülyén hangzik. :D Azért, mert akkor már jönnek a jó idők, kint a szabadban tervezünk dolgokat, minden évben eljönnek a bátyámék és együtt grillezünk velük. Nem kell dolgozni menni, és hát gyermekkoromban a majálist is nagyon szerettem, ma már sajnos nem arról szól, mint akkor..
 
Van hobbid/szenvedélyed? Mi és miért ez? Mióta?
Manapság természetesen a körmözés. Sajnos, sosincs mindnere elég időm, ha tehetem akkor szeretek kerékpározni, és mint nemrégiben írtam róla urbexelni, elhagyatott épületeket látogatni és fényképezni.
 
Mi(k) a kedvenc étele(i)d?
Sült csirke! Köretnek csakis a rizs jöhet szóba vegetával ízesítve. :P
 
Milyen állatot tartanál otthon legszívesebben, ha bármilyet lehetne?
Tengeri akvárium, azt hiszem. A macskákat imádom, és szerencsére az van is. (-:
 
Ha három jó tulajdonsággal kellene jellemezned magad mi lenne az a három? Olyan, amire büszke vagy. 
Becsületes, szerény, segítőkész.
 
Ha bárki más lehetnél a világon, ki lennél?
Hm, más bőrébe nem szívesen bújnék, azt hiszem. Leginkább talán azt, hogy egészséges legyek, meglegyen ami fontos az élethez, nem dúskálni a javakban, de ne is nélkülözni. (-:
 
Kedvenc színed?
Lila és fekete.
 
Gyűjtesz valamit/valamiket?

Pénzt. :D :D De viccen kívül, lakkokat, körömnyomda palettákat  (természetesen), autogramokat kedvenc zenekaroktól, Pandora charmokat (azt még most kezdtem :D ).
 
Milyen a kedvenc öltözéked? Miben érzed magadat a legjobban?
Mindenképpen a kényelem híve vagyok, de azért legyen benne nőiesség is. Például nyáridőben a miniszoknya, vagy újabban egyberuhák, a nagy melegben ez a kényelmes, lapos sarkú szandállal vagy papuccsal, mikor hideg van farmer, bakancs.
 
Mi az a dolog, amiben úgy gondolod, hogy a legjobb vagy? Egy olyan dolog, amiben jobban teljesítesz, mint más dolgokban.
Hm, valamikor mobilok buherálásában éreztem, hogy jó vagyok, önmagamhoz képest, másoknál semmiben nem vagyok jobb. :D Próbálok a lakkozásban fejlődni, régebbi képeket nézgetve valamennyi feljődés azért mutatható ki. :D Szeretek olyasmiben kitűnni, ami nem éppen nőies elfoglaltság. :D Tudom, hülye vagyok, de ez van.

És akkor következzék a "második" rész, válaszolok Liza kérdéseie is:

Mi a kedvenc filmed/sorozatod? Mondanál róla pár szót?
Sorozatokat nem nézek, kivéve egyet: A búra alatt. Ez megbukott sorozat, de én szerettem. :D Egyébként leginkább a horrorfilmeket kedvelem, sci-fiket.. Kifejezetten nincs kedvenc filmem, azt hiszem. Klaszikusok közül a Rémálom az Elm utcában filmek, és a Cherburgi esernyők. Ez utóbbi film egy csodás romantikus történet (amúgy nem szeretem ezt a műfajt :D ), melyben a szereplők mindent, de mindent énekelve mondanak.

Hol érzed magad igazán jól? 
Mindenhol jó, de legjobb otthon. Egyébként a Balaton partján, imádok ott lenni, és ha nyernék a lottón, oda is költöznék. (-: 
 
Van valami káros vagy nem káros szenvedélyed?

Lakkok, lakkok, lakkok..... :D Na jó, hát a kávé, naponta általában hármat iszom.

Mi a legboldogabb emléked?
Hm, hát ez jó kérdés! :D Talán gyermekkorom, amikor Apukám még élt, és mentünk kirándulni, meg a kis weekend házunkba együtt a család......

Milyen gyerek voltál? (Itt leginkább viselkedésre gondolok.)
Már akkor is magamnak való voltam, a könyvek voltak a legjobb barátaim. Szerettem volna fiú lenni, így olyasmik érdekeltek, talán, mert bátyám van.

Van valami félelmed? Mi az?
Hát csak amolyan hm, szokásos dolgok, ami megélhetéssel, párkapcsolattal van összefüggésben..

Hogy viselkedsz egy vita/konfliktus kapcsán?Békülésnél te vagy az engedő fél?
Ha valaki megbánt,mivel engesztelhet ki?

Általában én engedek. Tipikusan mérleg vagyok, a béke érdekében sok mindenre képes vagyok, mert a konfliktusokat nagyon rosszul viselem. Elég, ha kedves hozzá, elnézést kér..

Van valami olyan dolog,amire már nagyon régóta vágysz? Mi az,és miért?
Talán az, hogy sikerüljön a párommal egy jó helyre költözni.

Ha egy lakatlan szigetre kerülnél,mi az a 3 dolog,amit magaddal vinnél? (lakatot nem ér :P)  
Az a baj, hogy olyasmit nem lehet, ami árammal működik. :D Mert a zene nagyon fontos volna ilyen helyzetben...... Hm, hát talán fésűt, meleg ruhát, kaját. :D

A "harmadik" részben pedig válaszolok Vivi kérdéseire is:
 
Miben érzed magad a legtehetségesebbnek?
Elborult versek írása.

Mi az ami motivál, hogy minden nap felkelj és megcsináld a feladataidat? Nem érzed monotonnak?
Van, amikor tényleg monotonnak érzem.. A párom motivál, érte érdemes élni. (-: No meg muszáj dolgozni menni. :D

Szeretsz ott élni, ahol jelenleg vagy? Miért igen vagy miért nem?
Szeretek, de azt hiszem külön volna egészséges ketten a párommal. Szerencsére a családdal sosem volt semmi probléma, és így szinte sosem vagyok itthon teljesen egyedül, amit viszont annyira nem is bánok..

Hova utaznál el a legszívesebben és miért?
Azt hiszem, nekem is nagyon jó volna egy tengerparti nyaralás, de hasonló okokból nem jöhet össze, mint Neked. A tengert láttam egyszer, még gyerefejjel, de "csak" a Balti-tengert....

Mire vágysz jelen pillanatban a legjobban, ami nélkül úgy érzed nem teljes az életed?
Hát vannak bizonyos egészségi problémáim, amik nélkül egyszerűbb volna az élet..

Vannak háziállataid? Mesélj róluk, jöhetnek képek is! :)
Macskák. :D Imádom őket, bár nálunk éppen ugyanaz a helyzet, mint Eleninél, hogy a szomszédból jött át három kiscica.. Saját csak egy van.

Mennyire tartod fontosnak az életedben a körömlakkokat és magát a lakkozás folyamatát? Le tudnál róla mondani és csupasz körmökkel létezni vagy a végletekig kitartanál mellette? (én a 2. számú, konokul kitartó tábort erősítem, csatlakozzatok bátran! :D)
A végletekig azért nem, hiszen vannak fontosabb  dolgok is az életben. Egyébként mióta megismertem a P.Shine-ot, sosem érzem teljesen csupasznak a körmömet.


Mi a kedvenc édességed, desszerted, tortád?
Nutella, csokik..... Tortából az oroszkrém nagy kedvencem kizárólag mazsola nélkül.

Tudsz főzni és/vagy sütni? Szereted is csinálni vagy csak kényszer?
Sajnos, nem vagyok egy konyhatündér. Valószínűleg azért is, mert nem igazán szeretem.

Milyen más származású és kultúrájú emberrel beszélgetnél el szívesen? Miről és miért pont azt a származást választanád?

Azt hiszem finnel. Főleg, ha Ville Valo volna az. :D :D De viccen kívül, talán azért, mert nagyon sok finn zenekart kedvelek.


Nos..... Lehet meg fogtok haragudni, de nem szeretnék itt senkit megjelölni. Egyrészt, mert akikre gondoltam éppen most kapták ők is a díjat. :D :( És nem szeretnék ezzel nagyon terhelni senkit sem......

Azért remélem, nem nagyon untattalak Titeket ezzel a poszttal!

Minden jót!
 


6 megjegyzés:

 1. Jajj,már nagyon vártam a válaszaidat,nagyon jó volt olvasgatni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!! (-: Sajnos újabban annyira el vagyok havazva......

   Törlés
 2. Szuper volt olvasgatni és köszönöm szépen, hogy válaszoltál így utólag is a kérdéseimre! :)
  Kívánom, hogy Neked is összejöjjön egyszer egy tengerparti nyaralás és múljanak/enyhüljenek az eü-i problémák. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is köszönöm, hogy én jutottam eszedbe. (-: Hátha azért mindkettőnknek összejön egy ilyen nyaralás, nagyon szeretek utazni. (-: Nem egyszerű, de talán lehet jobb is. (-:

   Törlés
 3. Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre! Nagyon jó volt olvasgatni! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én pedig köszönöm, hogy gondoltál rám! (-:

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...